dilluns, 20 d’octubre del 2014

Fer Climogrames amb el full de càlcul

Hola! Sóc Joan Salelles i encara que sóc el professor de Tecnologia, el vostre professor de Ciències Socials m'ha demanat que si podia posar-vos un vídeo sobre com fer climogrames amb un full de càlcul, aprofitant que per aquest bloc puc entrar a la vostra classe!
Ací vos deixe una llista de reproducció amb 3 vídeos amb el procés de creació dels climogrames:


Si ho preferiu, en aquesta web dins Moodle podeu vore les tres fases del procés per separat amb un breu text explicatiu de cadascuna d'elles, també hi trobareu un enllaç a una web amb taules de dades de diferents ciutats per utilitzar com a exemple. Aquestes taules me les va proporcionar una professora de socials de l'institut, supose que ella sabrà de quina ciutat es tracta en cada taula.

Com haureu pogut vore als vídeos, utilitze el full de càlcul OpenOffice.org Calc, que és completament compatible i molt semblant al que teniu vosaltres instal·lat a l'ordinador: LibreOffice Calc. També deuríeu de ser capaços de fer els climogrames utilitzant el full de càlcul de Google Docs, ja que a la darrera versió d'aquest han afegit dues coses necessàries per fer el climograma:

  • Gràfics de doble entrada: dos eixos y separats (el de l'esquerra i el de la dreta) per posar les temperatures a un i les precipitacions sobre l'altre.
  • Sèries de dades amb diferents representacions: temperatures en línies i precipitacions en barres.
A vore si s'atreviu a fer el climograma amb Google Docs!

Salutacions!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada