dissabte, 14 de febrer del 2015

Lectura interesant

Facebook i altres xarxes socials han canviat la forma en què interactuem amb les persones. Aquestes pàgines s'han convertit en vitrines de les nostres vides. La gent les utilitza per narrar el seu dia a dia, per comunicar-se amb éssers estimats en la distància, publicar fotografies de bons moments o compartir les seves opinions sobre diferents temes.

Però Facebook, per exemple, també és un lloc per recordar i retre tribut a aquelles persones que han mort. Les diferents xarxes socials tenen un protocol a seguir quan un familiar vol tancar el compte d'una persona que ha mort. En la majoria dels casos, s'ha de lliurar via email documents legals que garanteixin la filiació entre les persones. Google també va activar una opció que elimina el contingut dels comptes després de cert temps d'inactivitat.

Fins ara Facebook tenia dues modalitats. Un cop identificada una persona com familiar, aquesta podia eliminar el contingut íntegre del perfil del mort o demanar a la xarxa social que el convertís en una pàgina en honor. Aquesta pàgina «en memòria no podia ser gestionada per ningú ... fins ara.

La xarxa social ha introduït noves opcions per gestionar els comptes de morts. Es diu Legacy Contact (Contacte de llegat), que en resum ve a ser la designació d'un marmessor que pugui administrar alguns aspectes d'un perfil, una vegada que la persona mori.

En vida, un individu pot seleccionar a algú dels seus contactes com a marmessor. Facebook explica que una vegada que aquesta persona seleccionada els informi sobre la mort de la seva «protegit», la xarxa social convertirà el perfil en una pàgina en honor.

Ara aquesta persona podrà fer alguns canvis en el perfil. Per exemple, podrà publicar missatges en el top del timeline sobre serveis religiosos o d'afecte. També podrà respondre a sol·licituds d'amistat i actualitzar les fotos de perfil i portada.

En vida, la persona pot també donar permís al seu marmessor a descarregar arxius com fotos o vídeos. Això és opcional. En cap cas la persona encarregada podrà ingressar al perfil amb els credencials del mort. Tampoc podrà llegir missatges privats.

Si l'usuari no vol que el seu perfil es converteixi en una pàgina «en memòria», ho podrà notificar a Facebook i la xarxa social eliminarà el compte de forma definitiva.

«En parlar amb les persones que han experimentat pèrdues, ens adonem que podíem fer més per donar suport a les persones en dol i donar veu a les persones que volen saber què passarà amb el seu compte després de la seva mort», han dit des de Facebook.

Així són els passos: Anar a «Ajustos» en el compte de Facebook. Marcar l'opció de «Seguretat» i després «Legacy Contact» que s'ubica com l'última opció d'aquesta pàgina.

Un cop dins podrà seleccionar el contacte, al qual podrà enviar un missatge en què l'avisa que esdevé el seu marmessor de Facebook. Aquí mateix també podrà donar permís o no a aquesta persona perquè descarregui arxius del seu perfil.

Es moment es tracta d'una opció disponible només per als Estats Units. Esperen poder desenvolupar-la en altres països.

Facebook te permite decidir lo que sucederá con tu perfil cuando mueras

Facebook te permite decidir lo que sucederá con tu perfil cuando mueras

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada